Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

CARROS Configurator: DS9

Na jaren van afwezigheid is er eindelijk weer een Franse limousine - dat woord hebben ze daar  immers uitgevonden. Het betreft de DS 9 van ‘DS’, een van de premiummerken van het Stellantis  concern. Deze forse, met Franse flair geboetseerde sedan is bedoeld als alternatief voor de Duitse premiumbrigade. Deze opties bevelen wij u aan:

1. E-TENSE RIVOLI+ (2.900 EURO)
Veel keuze is nog niet als je een DS 9 wilt configureren, want er is slechts één aandrijflijn: de E-Tense plug-in hybride met 225 pk en achttraps automaat. Later volgt nog een versie met 360 pk. Dan rest de keuze tussen de uitvoeringen Performance Line+ en Rivoli+, waarbij we ons oog op de laatste laten vallen, omdat die voor 2.900 euro extra praktische rijhulpen en geventileerde voorstoelen biedt. Dit laatste is wel zo lekker in de zomer.

2. OPERA INTERIEUR ART BASALTE (4.950 EURO)
Na het aanvinken van de exterieurkleur Cristal Pearl (1.200 euro), die erg mooi past bij het standaard zwarte dak, kiezen we Opera Interieur Art Basalte. Het nappaleer is hierbij fraai, als een horlogebandje, op de middenbaan van de stoelen verwerkt. De hemelbekleding bestaat uit zwart alcantara. Stemmig en chic.

3. DS NIGHT VISION (1.250 EURO)
Bij de extra assistentiesystemen valt ons oog op DS Night Vision. Via een in de grille gemonteerde camera geeft dat in het donker veel beter zicht op voetgangers, fietsers en dieren. Afhankelijk van het gevaar worden die in een geel of rood kader weergegeven zodat je snel  kunt reageren.

4. AUDIOSYSTEM FOCAL ELECTRA (1.200 EURO)
Misschien gaat er bij Focal niet meteen een belletje rinkelen, maar dit Franse merk wordt wel degelijk tot de high-end audiobouwers gerekend. Dus vinken we het Focal Electra audiosysteem met veertien luidsprekers aan. Een koopje.

5. GELUIDWERENDE VOORRUIT (200 EURO)
Nu we het toch over geluid hebben: je geniet nog meer van het audiosysteem als er van buitenaf minder geluid binnendringt in het interieur. Precies dat bereik je met de geluidwerende voorruit. En je krijgt er meteen verwarming bij op de plaats waar je ruitenwisser op de voorruit rust.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.