Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

BMW X4: Vriendelijke vriend

Het modellenaanbod van BMW gaat ver, heel ver. Voor elke niche is er een auto, soms zelfs meer dan dat. De jaren dat het merk alleen een 3, 5, 7 en bijvoorbeeld één topcoupé aanbood liggen ver achter ons. Elk model is er in alle soorten en maten. In één van de niches vonden wij de BMW X4.

Was de X5 jarenlang de enige SUV van het huis uit München, tegenwoordig biedt BMW ze in elk segment. Van groot en gespierd tot compact en praktisch. Ergens in het populaire midden bevindt zich de BMW X4, het jongere, compactere broertje van de X6. En dus ook een wat bescheidener auto. Ik heb altijd het idee dat een SUV binnen de mogelijkheden zo ruim en groot mogelijk moet zijn en dat gaat ook hier op: het is een forse auto waar je met een gezin met twee of drie kinderen ruim in reist. Ook alle bagage is goed mee te nemen; ondanks de aflopende daklijn is er ruimte genoeg. Maar het model is niet alleen praktisch en dus geschikt voor gezinsgebruik, er is zeker ook iets te zeggen voor de gedachte dat dit een auto is voor mensen die de kinderen de deur uit hebben en er samen op uit willen trekken, genietend van de mooie lijn en een iets hogere zit voor beter zicht en een prettigere in-/uitstap.

Serieus

Ruim tachtig procent van de verkochte SUV’s van BMW heeft X1, X3 of X5 achterop staan. Afgezien van hun andere daklijn wijken ze niet eens zo heel veel af van de coupémodellen. En dus hebben we gewoon te maken met échte BMW’s die uitstekend rijden en waarin alles top voor elkaar is. Ook de X4 laat zich makkelijk bedienen en de rijeigenschappen zijn eenvoudig van sportief tot comfortabel instelbaar. In zo’n geval worden de vering en demping alsmede de schakelmomenten aangepast, met grote verschillen in rijbeleving.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 7/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.