strictly cars with character

BMW 7 Serie vernieuwd: flink grotere nierengrille en aangepaste motoren

16 januari 2019

Vanaf maart staat de vernieuwde BMW 7 Serie en de limousine is behoorlijk bijgepunt. Het uiterlijk volgt de meest recente designtaal en binnenin is meer verfijning aangebracht.

Bij een facelift schrijven we meestal dat er nieuwe bumperpartijen zijn aangebracht en de verlichtingunits een iets andere vorm heben gekregen. Bij de vernieuwde BMW 7 Serie is dan niet anders, maar de Duitsers hebben ook een compleet nieuwe nierengrille geplaatst. Gehouwen uit één stuk is dit deel van de neuspartij liefst 40 procent groter dan voorheen. Het is een designelement dat we sinds de X7 op steeds meer BMW-modellen terug zien komen. Het front is bovendien met 5 centimeter verhoogd.

Lichtstrip

Aan de achterzijde zien we in de bumper geïntegreerde uitlaatpijpen met bredere chroomomlijstingen en slankere achterlichten. Tussen de achterlichten loopt voortaan een dunne lichtstrip; iets wat merken als Porsche en Audi ook sinds kort toepassen. Om nog wat meer te breken met het uiterlijk van voor de facelift neemt BMW meer exterieurkleuren en lichtmetalen wielen op in het aanbod.

Digitaal

In het interieur komen zaken als ‘Nappa’-Exklusivleder terug afgewerkt met stiksels in gevlochten design, houten interieurlijsten en sfeerverlichting achterin voorzien van rookglas. Het stuurwiel kent een nieuwe knoppenindeling en het instrumentpaneel – bestaande uit twee displays – is voortaan geheel digitaal. Het infotainmentsysteem is te bedienen via een touchscreen, maar ook via de iDrive-controller, de stuurwielbedieningsknoppen of via stem- of gebarenbediening.

Aanpassingen in vermogens

Onderhuids ging BMW in de weer met haar motoren. De BMW 750 xDrive krijgt voortaan 530 pk aan vermogen mee en dat is liefst 80 pk meer dan voorheen. Wie dat nog te min vindt, opteert voor de BMW M760Li xDrive met imposante V12-krachtbron. Het vermogen daalde iets, maar wel levert de motor meer koppel. Het dieselaanbod bestaat uit drie dieselmotoren met vermogens variërend tussen de 265 pk en 400 pk.

Plug-in

De plug-in hybride 7 Serie is ook terug. Niet als 740e, maar als 745e. De viercilinder is vervangen door een zeslinder, waardoor het systeemvermogen stijgt van 326 pk naar 394 pk. De elektrische actieradius bedroeg voorheen hooguit 40 kilometer en is nu opgerekt naar 58 kilometer.

Adaptief onderstel

Voortaan beschikken alle uitvoeringen van de 7 Serie over een adaptief onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers en luchtvering met automatische niveauregeling. Op het gebied van autonoom rijden levert BMW nog een aantal extra rijassistentiesystemen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer