Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Bentley Continental GT Speed: 24 pk meer uit de W12

In de nagelnieuwe editie van CARROS Magazine gaat de Bentley Continental GT de tweestrijd aan met de Ferrari Roma. Wie de ‘battle’ wint, kunt u zelf lezen, maar sowieso mag de Roma blij zijn dat de Continental GT zijn sterke broer niet mee nam; de gloednieuwe Bentley Continental GT Speed.

De tweestrijd in CARROS Magazine #2 – nu in de kiosk - gaat tussen de Bentley Continental GT en de Ferrari Roma. Twee begeerlijke ‘daily drivers’ in het segment van een kwartmiljoen euro. Wie liever aan ‘Grand Touring’ doet met nog wat meer pit, kiest voor de Continental GT Speed. Die heeft niet een ‘alledaags’ V8-tje aan boord zoals de Roma en de reguliere Continenta GT, maar een heuse W12. Die allernieuwste Bentley Continental GT Speed is deze week onthuld en per direct te bestellen. Maar wat krijg je dan precies?

W12

In plaats van een 4,0-liter V8 met 550 pk aan vermogen, verkrijgt de Speed liefst 659 pk (24 pk meer dan voorheen) uit een 6,0-liter W12. Flink meer dus. Toch presteert de stoere W12 niet extreem veel beter dan de door ons gereden V8.  Je sprint vier tienden sneller van nul naar honderd (4,0 om 3,6 seconden) terwijl de top op 319 km/u om 335 km/u ligt. Maar goed, het verschil moet er zijn.

Walnotenhout

Dat verschil zie je ook terug in het uiterlijk. De bumper en dorpels van de Speed zijn anders dan die van de doorsnee GT en je kunt het Speed-embleem terugvinden. Verder staan 22-inch wielen de GT Speed keurig. In het interieur kun je bij de Speed kiezen voor afwerkingen in walnotenhout of Dark Fiddleback Eucalyptus. Althans, als je het standaard Piano Black-fineer niet ziet zitten.

Vierwielaandrijving

Onderhuids pakt de Speed uit met een aangepast onderstel en sportievere (vierwiel)besturing. Zo is de vierwielaandrijving anders afgesteld. Als je de rijmodus Sport aanzet, gaat die vierwielaandrijving een innige band aan met het elektronisch sperdifferentieel.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.