Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

“Als ik wat verder weg moet, pak ik mijn Alfa 166”

De Daily Driver van Arnoud van Arkel is een DKW stationcar van bouwjaar 1937. Een fijne auto voor ritjes in de buurt, minder voor de snelweg. In dat geval pakt Van Arkel zijn Alfa 166.

Met wie hebben wij het genoegen?
“Arnoud van Arkel, fotograaf op medisch gebied en architectuur. Ik heb ook veel belangstelling voor autotechniek.”

Welke auto rijdt u?
“Een DKW stationcar van bouwjaar 1937.”

Waarom koos u voor deze auto?
“Direct na het behalen van mijn rijbewijs in 1958 kocht ik mijn eerste DKW, ook uit 1937. In die tijd was er weinig keuze, maar de DKW sprak me aan.”

Hoe komt u aan dit exemplaar?
“Die eerste DKW bleek in de oorlog slecht onderhoud te hebben gehad, dus die heb ik in 1966 ingeruild op deze stationcar. Dit exemplaar was in een veel betere staat, alleen was de motor defect. Maar toen dat eenmaal verholpen was, heb ik er heel veel mooie kilometers mee kunnen maken.”

Waarvoor gebruikt u de DKW zoal?
“Voor ritjes in de buurt is het nog wel een praktische auto, daarvoor gebruik ik hem best vaak. Maar voor de snelweg is de DKW niet meer geschikt. Als ik wat verder weg moet pak ik mijn andere auto, een Alfa 166.”

Wat is de beste eigenschap van de auto?
“Zijn betrouwbaarheid. Er zijn goede materialen gebruikt en de constructie is relatief eenvoudig, dus met juist en tijdig onderhoud kun je er heel lang plezier van hebben. Maar de auto heeft één groot nadeel: onder de kap ligt een tweetaktmotor en die veroorzaakt véél luchtvervuiling. En er speelt nog iets: ik heb nog een paar andere oldtimers die ook droog gestald moeten worden, dus weet ik niet of de DKW nog lang zal blijven.”

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.