Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Alfa Romeo Tonale: compleet met stekker

De komst van de Alfa Romeo Tonale diende zich al jaren geleden aan, maar eindelijk is de plug-in hybride SUV van het Italiaanse merk daar. Wat zit er eigenlijk allemaal op en aan?

De Stelvio deed Alfa Romeo al veel goeds en hopelijk zal de Tonale dat herhalen, want de Italianen kunnen wel wat kleur op de wangen gebruiken. Om er zeker van te zijn dat het merk de plank niet mis slaat, is de Tonale geëlektrificeerd. De 1,3-liter benzinemotor krijgt hulp van een elektromotor die gekoppeld is aan een accupakket met 15,5 kWh capaciteit. Puur op stroom komt de vierwielaangedreven Italiaan ongeveer 60 kilometer ver. Dankzij een vermogen van 275 pk is de Tonale een rappe sprinter. In dik zes tellen speer je van 0-100 km/u.

Hybride

De Alfa Romeo Tonale is er eveneens als zelfopladende hybride. Die is er in twee vermogensvarianten: met 130 of 160 pk. Binnenin pakt Alfa Romeo uit met een flink digitaal instrumentarium en behoorlijk wat bagageruimte. Door zijn lengte van 4,53 is er bovendien voldoende plek voor de inzittenden. Ga je voor de Tonale, dan kun je kiezen uit de Super of de Ti. Vervolgens moet je nog bepalen of je voor het Sprint-pakket (op de Super) gaat of de Veloce-uitrusting (op de Ti).Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.