strictly cars with character

245 pk voor vernieuwde Golf GTI Performance

10 november 2016
De Volkswagen Golf is vernieuwd. Tot de facelift behoren onder meer nieuwe bumperpartijen, gebarenbediening en nieuwe en krachtiger motoren. Zo gaat de Golf GTI er flink op vooruit. Om de periodes tussen twee generaties Volkswagen Golf te overbruggen – de Golf 8  wordt in 2019 verwacht – is een facelift halverwege de normaalste zaak van de wereld. Het uiterlijk van de huidige Golf is dus nu wat bijgepunt in de vorm van een nieuwe bumperpartijen, halogeen koplampen met LED-dagrijverlichting of full LED-hoofdverlichting in plaats van xenon-verlichting. Ook heeft elke Golf voortaan standaard LED-achterlichtunits.

Semi-autonoom

De nieuwe Golf biedt bovendien gebarenbediening aan, een digitaal instrumentarium en assistentiesystemen die luisteren naar namen als Front Assist en City Emergency Braking. De Volkswagen Golf rijdt daarnaast semi-autonoom in files dankzij de File Assistent.

Golf GTI Performance

In het motorenpallet valt de 150 pk sterke 1.5 TSI Evo op, een compleet nieuwe viercilinder turbomotor met de mogelijkheid tot cilinderuitschakeling. De Golf GTI – hij viert dit jaar z’n veertigjarig jubileum – krijgt er met de facelift flink wat meer pk’s bij. Waren de Golf GTI en GTI Performance voorgeen goed voor respectievelijk 220 en 230 pk, nu verhogen ze hun vermogens naar 230 om 245 pk. De nieuwe Golf komt in maart 2017 naar de showroom en kort daarna zullen ook de e-Golf en Golf R volgen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer