Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Voorloper: Mercedes-Benz EQS 580 4Matic

Om de technologische voorsprong die Mercedes-Benz al jaren kenmerkt te kunnen vasthouden, koos het merk ervoor om bij de ontwikkeling van zijn elektrisch aangedreven S-Klasse bij nul te beginnen. De EQS is dus geen afgeleide van de ‘normale’ S-Klasse, maar een op zichzelf staand model. Alleen dan, stelt Mercedes, kun je écht een nieuwe standaard zetten.

En hij zét een nieuwe standaard, de EQS, die overigens in ons vorige nummer al even in het reisverhaal figureerde. Om te beginnen verzet de auto de piketpaaltjes voor  wat betreft de luchtweerstand. De 5,2 meter lange en net geen 2,5 ton zware EQS scoort een  Cw-waarde van 0,2, pakweg dertig procent lager dan de eredivisie in autoland. Het merk is erg in zijn nopjes met het resultaat, zo lezen we in de begeleidende informatie. Hou u vast: “De EQS  kenmerkt zich door een consequent gebruik van een purpose-design van sensuele puurheid, gecombineerd met progressieve luxe wat zich weerspiegelt in grote sculpturale oppervlakten.” Degene die dit bedacht heeft kwam vermoedelijk uit de wereld van sensueel puur damesondergoed, maar oké: de EQS lijkt van geen kanten op de ‘normale’ S-Klasse. Zelfs hét herkenningspunt van de auto, de bij elektrische auto’s functieloze grille, bestaat nu uit een vlakke, zwarte plaat met daarachter allerlei sensoren en camera’s die ik hier voor het gemak maar even laat voor wat ze zijn. Wat me altijd verbaast is het gebruik van twee logo’s pal boven elkaar. Eentje lijkt me zowel genoeg als mooier.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.