Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

RIJDEN MET ASTON MARTIN DBX 707: GEVOEL VOOR UNDERSTATEMENT

Voor de DBX - de eerste Sports Utility Vehicle van Aston Martin - bouwt het Britse merk in Wales een nieuwe fabriek. Op jaarbasis zullen daar zevenduizend DBX’en gemaakt worden, wat zo’n beetje de helft van de totale Aston Martin-productie is. De conclusie lijkt dan ook gerechtvaardigd dat de DBX voor Aston Martin een belangrijke auto is. Het maakt nieuwsgierig naar de nieuwe topversie, die 707 is gedoopt.

Nu kost het bouwen van een nieuwe fabriek met een eveneens nieuwe lijn een lieve duit, maar geld is niet echt een probleem. Met aandeelhouders als Lawrence Stroll (de vader van Lance en goed voor twintig procent) en Daimler (28 procent) heeft Aston Martin inmiddels behoorlijk diepe zakken gekregen. Daarnaast werd voormalig AMG-baas Tobias Moers de nieuwe roerganger van Aston Martin, wat ronduit vertrouwen wekt. Alle bruikbare onderdelen uit de AMG-magazijnen zijn, soms in licht aangepaste vorm, versleuteld in de nieuwe DBX. Dat zorgde er onder andere voor dat de 4,0 liter V8, mede door de toepassing van grotere turbo’s, heel nette cijfers laat zien. Dankzij 550 pk klaart hij de acceleratie naar ‘100’ in 4,5 seconden. We zeiden het al: heel nette cijfers, maar het zijn geen topwaarden in het topsegment. De Lamborghini Urus bijvoorbeeld komt tot 666 pk en stuwt de auto van in 3,6 seconden naar de maximumsnelheid hier te lande. Of kijk naar de Porsche Cayenne Turbo GT, die 640 pk op de been brengt en in 3,8 seconden de ‘100’ aantikt.

Gewichtsbesparing

Dat soort waarden zat de heren van Aston Martin duidelijk niet lekker. En dus kwam er een extra snelle uitvoering van de DBX. Die is 707 gedoopt en kreeg zowel links als rechts de nodige extra spierballen, waar[1]door het vermogen met 157 pk toenam.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.