Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magazine #7-2021

Nog geen abonnee? Kijk dan snel even hier, want voor slechts 42 euro (8 nummers) krijg je elke editie automatisch op je deurmat. Zo mis je geen enkel nummer. Dit staat in CARROS Magazine #7-2021:

CARROS Configurator: Ford Mustang GT
Begin dit jaar schrapte Ford de viercilinder versies van de Mustang GT. Afgezien van een elektrisch aangedreven uitvoering is de Mustang er nu alleen nog met een volvette V8. Wij stelden onze droomversie samen.

Kort gesproken: Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging
Afgelopen september was er voor het eerst sinds maart 2020 weer een grote autotentoonstelling, de IAA in München. Een show met een nieuwe formule, want de IAA 2019, toen nog in Frankfurt, noteerde teruglopende bezoekersaantallen. We vragen Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, wat hij van de IAA Mobility in München vond.

Bentley Unifying Spur: Magneet
De Bentley Unifying Spur is niet zomaar een art car. Natuurlijk, de auto is ontworpen door een kunstenaar. Maar het kleurrijke gevaarte moet ons vooral de weg wijzen naar diversiteit. Het 101 jaar oude Bentley wil namelijk de meest diverse fabrikant van luxe auto’s worden. We leggen het u uit.


Lexus NX 450H+: Aangenaam anders
De vernieuwde Lexus NX is als eerste Lexus ook als plug-inhybride verkrijgbaar. Een opmerkelijke koerswijziging, want moederbedrijf Toyota  betoogde jarenlang dat een hybride zonder stekker de beste oplossing is.


Mercedes-Benz: alles elektrisch
Nota bene in München, de thuisbasis van aartsrivaal BMW, stal Mercedes-Benz met een enorme lading nieuws de show. Het is Mercedes duidelijk menens met elektrificatie. Belangrijkste nieuws: de EQE.

Morgan Plus Four Manual: Plus Four, min zes
Het is een jaar geleden dat ik met de Morgan Plus Six Automaat reed. Ik vond het toen jammer dat er geen versie met handbak voorhanden was, maar ach, daar moet je doorheen kunnen kijken. Dat is dan ook wat ik deed. En na een ‘sentimental journey’ met de ‘Six’ was het oordeel best positief.


Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland: “We blijven groene moleculen nodig hebben”
Voordat ze president-directeur van Shell Nederland werd, was Marjan van Loon vicepresident van de divisie vloeibaar gas bij de energiereus. Dat maakt haar tot een extra interessante gesprekspartner als het gaat over de autobrandstoffen van de toekomst. “Waterstof kan een drager, een brandstof of een grondstof zijn. Het heeft in elk geval veel aantrekkelijke kanten.”


Dagelijks gebruik: de Land Rovers van Leo van de Vate
De Daily Drivers van Leo van de Vate, 75 jaar, pensionado en eigenaar van een adviesbureau voor nucleaire zaken zijn twee Land Rovers: een Series 3 Stage One V8 uit 1982 en een Land Rover Lightweight Series 2A uit 1968.


Erfopvolging: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs BMW M3
Zeg je Thomas Bangma, dan zeg je sportsedans. Door de jaren heen (decennia zelfs, maar dat wil hij niet weten) gold zijn voorliefde met name die van Alfa Romeo en BMW. Nu, aan de vooravond van grote veranderingen, vroegen we Thomas wat herinneringen op te halen aan een categorie die dreigt te verdwijnen.

‘Route des Crêtes’ met een Peugeot 508 PSE
Natuurlijk, de Alpen en de Pyreneën bieden prachtige vergezichten en verslavende bergpassen. Maar dichterbij, op zo’n 600 kilometer van Amsterdam, start in het Franse mijnwerkersstadje Sainte-Marie-aux-Mines een route over de bergkammen van de Vogezen die alles biedt waarmee autorijden genieten wordt. Huib de Vries en Maurice Volmeyer verkenden de ‘Route des Crêtes’ met een Peugeot 508 PSE, het meest sportieve dat Peugeot te bieden heeft.


BMW X4: Vriendelijke vriend
Het modellenaanbod van BMW gaat ver, heel ver. Voor elke niche is er een auto, soms zelfs meer dan dat. De jaren dat het merk alleen een 3, 5, 7 en bijvoorbeeld één topcoupé aanbood liggen ver achter ons. Elk model is er in alle soorten en maten. In één van de niches vonden wij de BMW X4.


ERK Automobielen: Verdwenen techniek
De restauratie en onderhoud van vooroorlogse auto’s - Bugatti, Delahaye, Hispano Suiza, Voisin - vereisen een specifieke kennis en manier van werken. Onderdelen zijn er nog nauwelijks en veel van de techniek bestaat niet meer. Zulke auto’s rijdend maken én houden vraagt dan ook om een speciaal slag mens. Erik Vandalon van ERK Automobielen is er zo een.


Flanerend paard Ferrari 400i Pavesi Cabriolet (1982)
Wanneer de grote Enzo een paard van buiten de eigen stal zijn zegen geeft, moet dat een bijzonder exemplaar zijn. Tijd dus om de Ferrari 400i Cabriolet van Pavesi eens nader te bekijken.


Het beste van twee werelden: Alfa Romeo 1900C Pinin Farina Coupe (1953)
Als eerste in serie gebouwde auto vormt de 1900 een belangrijke schakel in de geschiedenis van Alfa Romeo. Hoewel op moderne wijze gebouwd, werd de traditie van het los verkopen van chassis’ aan carrosseriebouwers nog wél gehandhaafd, resulterend in vele bijzondere creaties. De door Pinin Farina ontworpen coupé is hiervan een van de mooiste. En daarvan vond Yuri van Koeveringe er een op Nederlandse bodem.


Klassiekertrends: De magie van de matching numbers
‘Youngtimer’, ‘matching numbers’, ‘origineel Nederlands kenteken’, het zijn verleidelijke termen in de klassiekeradvertenties. Toch worden die criteria wat overschat.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.