Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

De Daily Driver van Sandra Rus-Van Vliet: “je zweeft over de weg en de stoelen zitten geweldig”

De Daily Driver van Sandra Rus-Van Vliet is een Citroën XM 2.0 16V uit 1999. Ze koos hem vanwege de stijl. “Vooral de voorkant is opvallend, naar mijn mening is dit één van de mooiste modellen van Citroën en een van de laatste modellen met het oude, ‘groene’ veersysteem.”

Met wie hebben wij het genoegen?
"Sandra Rus-Van Vliet, en ik werk als administratief medewerkster in de autobranche. Daardoor kom ik in mijn werk met veel merken en modellen in aanraking."

Welke auto rijdt u?
"Een Citroën XM 2.0 16V uit 1999."

Waarom koos u specifiek voor deze auto?
"Vanwege de stijl. Vooral de voorkant is opvallend, naar mijn mening is dit één van de mooiste modellen van Citroën en een van de laatste modellen met het oude, 'groene' veersysteem. Daarnaast kan mijn man deze auto nog goed zelf onderhouden."

Hoe komt u aan dit exemplaar?
"De XM neemt een speciale plek in bij ons gezin. De liefde voor dit model wordt gedeeld met mijn man en een van mijn zoons, en we zijn allen actief in het clubleven. Deze XM hebben we gevonden bij een Citroën-specialist. De auto had maar één eigenaar gehad en toen we hem kochten stonden er maar weinig kilometers op de teller."

Waarvoor gebruikt u hem zoal?
"Vooral voor plezierritten. Ik kan er enorm van genieten als tijdens een toertocht met de club een hele rij XM’s achter elkaar door het landschap rijdt. Daarnaast gaan we bij voorkeur in de XM met vakantie. Dan val je op, merkten we een paar jaar geleden, toen we op weg naar de wintersport juist vanwege onze XM werden herkend. Hij springt er echt uit tussen al het moderne spul. Overigens gaat deze XM straks naar mijn zoon, als mijn man klaar is met het opknappen van een XM Break. Want dat is natuurlijk de ultieme vakantieauto."

Wat is z’n beste eigenschap?
"Het comfort! Je zweeft over de weg en de stoelen zitten geweldig. Ook achterin heb je heel veel ruimte. Na een lange rit stap je fris weer uit. Verder is ook de betrouwbaarheid van de XM een goede eigenschap. Dit exemplaar heeft ons nog nooit in de steek gelaten."

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 8/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.