Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Alfa Romeo Tonale: brave nieuwe wereld

Zo, nu hebben we dan eindelijk met de Tonale van Alfa Romeo kunnen rijden. Rond het Lago di Como nog wel, waar de oude wereld op z’n mooist is.

De avond voorafgaand aan de langverbeide testrit met de eerste echt nieuwe Alfa Romeo in vijf jaar (sic!) dineren we met uitzicht op het mooiste meer ter wereld met opperbaas Jean-Philippe Imperato. Binnen een paar minuten is het me duidelijk dat deze halve Italiaan het hart (cuore sportivo!) op de goede plaats heeft. Zowel als het om auto’s in het algemeen, als om Alfa Romeo’s in het bijzonder gaat. Hoewel de man ook bekend staat als een keiharde saneerder. “Het is heel eenvoudig”, zegt hij onomwonden, “als we geen geld verdienen gaan we dood. En geloof het of niet, Alfa Romeo heeft over het afgelopen jaar weer een beetje geld verdiend; simpelweg door op geen van de 56.000 auto ’s die we verkochten verlies te maken. Mijn taak is onder meer om dat zo te houden. Om die reden heb ik ook besloten het voltallige management van Alfa Romeo, een kleine honderd man, bij elkaar te zetten in Turijn. Dat praat makkelijker.”

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.