Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

MONCEAU MERCEDES-BENZ e-SLC: ELEKTRISCH KLASSIEK

Een klassieker ombouwen naar elektrisch is, om het zachtjes uit te drukken, niet onomstreden. Velen zien het als heiligschennis. Maar als het nou ‘passend’ gebeurt, met respect voor het origineel, zou het dan toch niet een optie voor de toekomst zijn? Dát is in elk geval de insteek van Monceau Automobiles in Hasselt (B), specialist in het elektrificeren van klassieke Mercedessen.

Deze Love & Care brengt ons naar het Belgische Hasselt. Op een industrieterrein, ingeklemd tussen het centrum van het stadje en de spoorlijn vanuit Antwerpen, staat het nieuwe pand van Monceau Automobiles. Hoewel het donkerblauwe logo al trots op de buitenmuur prijkt, is het duidelijk dat het bedrijf - opgericht in 2020 – hier nog maar nét zijn intrek heeft genomen. De koffie zit nog in dozen, maar de werkplaats is up and running. We treffen hier allereerst Roel Pollen, één van de oprichters. Voordat we een blik op de werkzaamheden werpen gooien we de eerste vraag er maar alvast in: Waarom zou je in ’s hemelsnaam een klassieker elektrificeren?

NIET DÉ, MAAR EEN OPLOSSING
Roel: “Eén ding wil ik duidelijk maken: wij pretenderen niet dé oplossing voor de toekomst te bieden. Maar we creëren wel een serieuze optie. Wat je er namelijk ook van vindt, het gaat steeds moeilijker en duurder worden om met een brandstofmotor te rijden. Dat geldt ook voor klassiekers. E-fuels zijn misschien een deel van de oplossing, maar in basis stoten die nog altijd uit. En zeker in Amerika willen steeds meer mensen gewoon niet meer geassocieerd worden met het vervuilende karakter van een reguliere motor. Maar ze willen nog wél in een klassieker kunnen rijden. En dat zijn de mensen die wij kunnen helpen. Iedereen die wat wij doen helemaal niets vinden - en dat zijn er vast een heleboel - moeten in hun eigen klassieker met brandstofmotor blijven rijden. Iets dat ook wij nog steeds ontzettend kunnen waarderen”, aldus Roel Pollen, waarmee hij meteen aangeeft dat we te maken hebben met een autoliefhebber en niet een groene ridder op blinde kruistocht.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.