strictly cars with character

Geert Vermeer: ‘De belangstelling is alleen maar groter geworden’

26 april 2023

In juni viert het DAF Museum in Eindhoven het dertigjarig bestaan. Voor de schijnbaar onvermoeibare kopman Geert Vermeer is dat ook het moment om afscheid te nemen. Hij legt uit waarom en vertelt ook hoe het jubileum gevierd gaat worden.

Steeds minder mensen herinneren zich de DAF in het straatbeeld. Wat betekent dat voor het DAF Museum?
"Dat geldt voor het personenautodeel van DAF, want de trucks zie je natuurlijk wel dagelijks in het verkeer. Dat zorgt er ook voor dat DAF een bekende naam blijft. Dat je de personenauto’s van DAF nauwelijks meer in het straatbeeld ziet is waar, maar ik zou zeggen: daarom is het goed dat er een museum is. Het grappige is dat ik in de loop der jaren de belangstelling voor het personenautodeel ook alleen maar heb zien toenemen. De mensen die hier komen hebben allemaal nog wel een herinnering aan DAF. Of het nou over de Variomatic gaat of over de auto van hun oma. Toch zie je in grootstedelijke gebieden in de wereld, zoals Tokio of Rio de Janeiro, al nieuwe generaties die helemaal geen belangstelling meer hebben voor auto’s of rijbewijzen. Het duurt nog wel even voor het hier zover is en tegen die tijd is het aan het bestuur om ook dan de belangstelling voor het museum levend te houden. Dat moet wel gebeuren, want dit museum is uniek op wereldschaal. Met pijn en moeite zijn er een miljoen DAF personenauto’s geproduceerd - zelfs Wartburg is groter - en daarom is het goed dat we hier zo’n prachtig museum hebben."

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer