De Bentley Continental GT-familie staat in gefacelifte vorm op de De Bentley Continental GT-familie staat in gefacelifte vorm op de De Bentley Continental GT-familie staat in gefacelifte vorm op de CARROS Magazine - Facelift voor Bentley Continental GT
strictly cars with character

Facelift voor Bentley Continental GT

17 februari 2015
De Bentley Continental GT-familie staat in gefacelifte vorm op de Autosalon van Genève. Er zijn aanpassingen aan het design en de W12-motor is sterker geworden. Bentley noemt de uiterlijke aanpassingen aan de Continental GT (coupé en cabriolet) een ‘evolutie van het exterieur’. De verschillen met de huidige reeks zijn klein en omvatten nieuwe bumpers met gewijzigde ventilatieopeningen voor en een breder profiel achter. Aan de achterkant is het kofferdeksel anders gevormd voor een betere aerodynamica. Verder is er een diffuser in de bumper geïntegreerd bij de Continental V8 S en GT Speed, om het sportievere karakter van deze versies te benadrukken.

Sterkere W12-motor

In motorisch opzicht is er ook nieuws, want de W12-motor in de Continental heeft voortaan 590 pk en een koppel van 720 Nm (voorheen 575 pk en 700 Nm). Maar tegelijk is de Continental W12 vijf procent zuiniger geworden omdat de W12 nu beschikt over cilinderuitschakeling. Als er weinig vermogen wordt gevraagd worden er ongemerkt zes cilinders uitgeschakeld. De CO2-uitstoot van de Continental W12 bedraagt nu 329 g/km, een gemiddeld verbruik van 14,1 liter per 100 kilometer.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer