Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën is voorstander van de invoering van de strengste emissietests in 2017" /> Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën is voorstander van de invoering van de strengste emissietests in 2017"> Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën is voorstander van de invoering van de strengste emissietests in 2017"> CARROS Magazine - PSA Peugeot Citroën wil snel strengst
strictly cars with character

PSA Peugeot Citroën wil snel strengste emissietest

24 september 2015

Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën is voorstander van de invoering van de strengste emissietests in 2017. Het concern zegt verder te voldoen aan alle eisen die nu gesteld worden en dus niet te sjoemelen met tests.

Momenteel wordt nog altijd de NEDC-test (New European Driving Cycle) gebruikt als basis om zowel het verbruik en de CO2-uitstoot als de uitstoot van schadelijke uitlaatemissies als CO, NOx en fijn stof te meten. Maar deze testen zijn al erg oud en niet erg representatief voor de dagelijks rijpraktijk. Daarom wijkt bijvoorbeeld het gemeten verbruik bij als extreem zuinig te boek staande auto’s in de NEDC-test zoveel af (tot wel 50 procent) van de dagelijkse praktijk.

Er wordt al jaren gepraat over nieuwe meetmethoden zoals de Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedures (WLTP) en de Real Driving Emissions (RDE) en het lijkt erop dat ze nu in 2017 kunnen worden ingevoerd. PSA spreekt zich nu nadrukkelijk uit voor snelle invoering. Het concern voorziet alle diesels al van een SCR (selectieve katalytische reductie) met behulp van Adblue en dat geeft volgens PSA de minste afwijkingen in emissies.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer