Jaguar schaart zich bij de automerken die in elektrische auto’s stappen. Het eerste model wordt de Jagu" /> Jaguar schaart zich bij de automerken die in elektrische auto’s stappen. Het eerste model wordt de Jagu"> Jaguar schaart zich bij de automerken die in elektrische auto’s stappen. Het eerste model wordt de Jagu"> CARROS Magazine - Jaguar E-Pace wordt elektrische SUV
strictly cars with character

Jaguar E-Pace wordt elektrische SUV

27 oktober 2015

Jaguar schaart zich bij de automerken die in elektrische auto’s stappen. Het eerste model wordt de Jaguar E-Pace, een elektrische SUV.

De Jaguar E-Pace zal zijn afgeleid van de F-Pace, maar wordt iets compacter. Bovendien wordt het meteen een zeer aerodynamische auto met een Cw-waarde van 0.28. De elektrische tractie zal over alle vier de wielen worden verdeeld en de auto zal krachtig genoeg aanvoelen door het forse koppel van de elektromotoren.

De Jaguar E-Pace zal een concurrent worden van de Tesla Model X en de productieversie van de Audi e-tron quattro. Het is de bedoeling dat de auto gebouwd wordt bij Magna Steyr in Oostenrijk, waar ook veel andere merken modellen laten bouwen (Mini Countryman, Aston Martin Rapide en BMW X3). De Jaguar E-Pace zal een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de gemiddelde CO2-uitstoot van Jaguar Land Rover.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer