strictly cars with character

Te koop: unieke McLaren F1 met slechts 4500 km op de teller

29 april 2016
Tussen 1993 en 1998 bouwde McLaren slechts 64 straatlegale versie van de legendarische F1. De McLaren F1 met chassisnummer 069 is nu te koop en wel in fabrieksconditie. De McLaren F1 is de supercar onder de supercars. Een legendarische auto om tal van redenen. Het was de eerste auto voor de weg met een chassis dat volledig uit lichtgewicht koolstofvezel was opgetrokken. Bovenal baarde de auto opzien met de centrale positie van de bestuurder. In combinatie met een topsnelheid van ruim 390 km/u was de Formule 1-sensatie opeens te beleven buiten het circuit.

In blakende vorm

McLaren Special Operations (MSO) is verantwoordelijk voor het onderhoud van de F1’s wereldwijd. Zij biedt nu een zo goed als nieuwe McLaren F1 te koop aan. Het pareltje met chassisnummer 069 heeft immers pas 2.800 mijl – ongeveer 4.500 kilometer – op de teller staan en wordt omschreven als in fabrieksconditie. In alle opzichten een unieke auto dus.

Nummer 60

Het is de 60e McLaren F1 in lijn die handgebouwd is in Woking. De auto is in de lakkleur Carbon Black gespoten en staat op 17-inch magnesium wielen.  De bestuurdersstoel is uitgevoerd in zwart leder met contrasterende rode elementen. Dan krijg je er nog ‘gratis’ een bagageset bij, een Facom titanium lichtgewicht tool kit, de Facom tool box, het boek ’Driving Ambition’  en het McLaren F1 horloge dat alleen voorbehouden is aan eigenaren van de supercar. Wie biedt?

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer