strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: BMW, Ferrari en Hyundai

2 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: BMW lijkt te denken aan de 8 Serie, de beste motor van het jaar komt van Ferrari en Hyundai showt sportieveling.

Laat BMW de 8 Serie herleven?

BMW heeft de type-aanduidingen ‘825’, ‘850’en ‘M8’ laten deponeren. En dat kan er zomaar op wijzen dat de iconische 8 Serie weer tot leven wordt gewekt. Als we de jaren negentig dan echt gaan herbeleven, hopen we vurig op de terugkeer van de 5,0-liter V12 van weleer. En natuurlijk op een M8 met nog wat meer pk’s aan boord. [caption id="attachment_17815" align="alignnone" width="550"] Ziet de BMW 8 Serie er straks zo uit?[/caption]

Ferrari wint titel ‘International Engine of the Year’

Ferrari doorbreekt met zijn 3,9 liter V8-motor de trend van de laatste jaren dat vooral kleine krachtbronnen aan de haal gaan met de titel ‘International Engine of the Year’.  De motor uit de 488 GTB en 488 Spider eindigde in het overall klassement op de eerste plaats en hield de 1,5-liter driecilinder hybride van BMW achter zich, net als de drieliter zescilinder turbo van Porsche. De prijswinnende krachtbron werd vooral geprezen om zijn explosieve karakter en razendsnelle respons.

Hyundai toont spierballen

Helaas schoppen de sportieve conceptcars van Hyundai het zelden tot de productiefase, desalniettemin is deze 300 pk sterke RM16 N Concept met middenmotor –zoals getoond op de Zuid-Koraanse Busan Auto Show - de moeite waard. Hij heeft flink wat weg van de Veloster, is achterwielaangedreven en opgetrokken uit koolstofvezel. De krachtbron van dienst is een 2,0-liter T-GDI.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer