strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: McLaren, Bugatti en Genesis

3 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: McLaren trekt 570S M2B groen-witte jas aan, Bugatti Chiron wil snelheidsrecord en Genesis G80 krijgt pittig motorenaanbod.

570S M2B trekt groen-witte jas aan

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat McLaren haar debuut maakte in de Formule 1. De auto die oprichter Bruce McLaren op de GP van Monaco in 1966 reed – de M2B – is nu gebruikt als inspiratiebron voor een speciale uitvoering van de 570S. De 570S M2B zoals het jubileummodel heet, is net als de originele M2B uitgevoerd in groen en wit. De motor is – helaas - niet onder handen genomen.

Bugatti Chiron verschiet kruit nog niet

Bugatti is maar wat trots op de topsnelheid van 431 km/u die haar Veyron Super Sports in 2010 aan de dag legde. Toch is het zeker dat diens opvolger -  de Chiron – dat record laagvliegen met gemak moet kunnen verbreken. De Chiron heeft immers 300 pk meer aan vermogen dan de Veyron Super Sports met zijn 1.200 pk sterke 8,0 liter W16. De 'huis-tuin-en-keuken versie' van de Chiron loopt bijvoorbeeld standaard al 420 km/u. Toch wil Bugatti pas in 2018 de begrenzing van de Chiron gooien en een nieuwe recordpoging doen.

Genesis toont de G80

Genesis, het luxemerk van Hyundai, wil de komende vier jaar haar modelaanbod uitbreiden tot zes. Na de G90 is deze week op de autoshow van Busan nummer twee getoond; de G80. Dat de Zuid-Koreanen de gevestigde premium merken het lastig wil maken, blijkt onder meer uit het motorengamma. Er zijn twee V6-krachtbronnen aangekondigd; eentje met 315 en een met 365 pk. De komst van een 450 pk sterke V8 zoals in de voormalige Hyundai Genesis lijkt eveneens voor de hand te liggen.  

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer