strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Audi, Rolls-Royce en Jaguar Land Rover

14 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Audi Q2 ook met 300 pk, Rolls-Royce bewaart de spanning tot donderdag en Range Rover als SUV-coupé.

Ook snelle versie van de Audi Q2

Later dit jaar staat de nieuwe compacte SUV van Audi in de showroom en het lijkt er sterk op dat deze Audi Q2 ook op termijn leverbaar wordt als pijlsnelle Audi SQ2. De gepeperde versie van de Q2 zou de aandrijflijn uit de Audi S3 lenen, en die is goed voor 300 pk. De Audi Q2 start straks met een 110 pk sterke 1.0-liter driecilinder benzinemotor.

Rolls-Royce doet geheimzinnig

Deze donderdag schrijft Rolls-Royce geschiedenis, aldus het merk zelf. Klinkt geheimzinnig allemaal, maar naar alle waarschijnlijkheid onthult het de nieuwe Phantom. Toch wemelt het online dat het wel eens de Cullinan kan zijn, de eerste SUV van Rolls-Royce. Deze Bentley Bentayga-concurrent wordt echter niet voor 2018 verwacht. Wij rekenen dus op de achtste generatie van de Phantom.

Jaguar Land Rover wil BMW X6-concurrent

Jaguar Land Rover is stiekem wel een beetje jaloers op de Mercedes-Benz GLE Coupé en de BMW X6 en dus gaat het ook grote SUV’s met een coupé-daklijn bouwen. Spionfotografie laat zien dat het merk al ver is met een verlengde versie van de Range Rover Evoque – intern de Evoque Plus genoemd - met een gebogen dak.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer