McLaren P1 als huid" /> McLaren P1 als huid"> McLaren P1 als huid"> CARROS Magazine - Reïncarnatie McLaren F1 als luxe GT
strictly cars with character

Reïncarnatie McLaren F1 als luxe GT

20 juli 2016
Zitten we met de 916 pk sterke McLaren P1 als huidig topmodel te wachten op de terugkeer van de legendarische McLaren F1? Zeker wel, maar dan wel in een complete nieuwe vorm. De McLaren F1 uit de midden jaren negentig wordt nog altijd beschouwd als de ultieme supercar. Het is zijn uiterlijk, zijn topsnelheid van 390 km/u, zijn uit lichtgewicht koolstofvezel opgetrokken chassis, de vleugeldeuren en natuurlijk de centrale positie van de bestuurder die hem zijn iconische karakter meegeven. Dat er slechts 106 auto’s van gebouwd zijn, helpt ook bij de mythevorming. Nu denkt McLaren eraan om de naam F1 weer af te stoffen. Het wordt echter niet als toen een auto die de Formule 1-sensatie moet laten beleven buiten het circuit.

Snelste GT

De centrale zitpositie is echter gebleven met daarachter twee extra stoelen. Ook is de nieuwe F1 met een 700 pk sterke V8 niet slecht bedeeld. Toch wil McClaren de nadruk leggen op luxe en comfort. De F1 moet een GT worden – aldus de collega’s van het Britse AutoCar – om lekker mee te toeren. McLaren zou McLaren niet zijn als ze beloven het de snelste GT ter wereld te maken, maar het pure circuitwaardige karakter moet naar de achtergrond verdwijnen. Verder moet het interieur een waar kunstwerk worden door een mix van materialen te gebruiken; van klassiek tot uiterst modern. In 2018 kunnen we de herboren F1 al verwachten als AutoCar juist is.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer