strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Porsche, Caterham en Kia

10 augustus 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Caterham Seven wint 20 pk, Porsche Cayenne Coupé komt eraan (met een stekker) en Kia doet sportief.

Caterham Seven krijgt er 20 pk bij

De Caterham Seven is voortaan ook te rijden als 310R. Die beschikt – schrik niet – over wel 154 pk. Lijkt weinig, maar dat is nog altijd 20 pk meer dan de Caterham 270. Belangrijker nog is dat de 310R slechts 540 kilo weegt. De 1,6-liter Ford Sigma motor laat je net binnen de 5 tellen van 0 naar 100 km/u accelereren. De Caterham 310R is bestemd voor de Britse markt, al is dat voor de echte liefhebber geen beletsel.

Porsche Cayenne Coupé op komst

Porsche wil met de Cayenne Coupé graag in het vaarwater van de BMW X6 terecht komen. De SUV met gebogen daklijn moet zijn intrede doen bij de volgende generatie van de Cayenne die in 2017 verwacht wordt. Naast benzine- en dieselmotoren zal er een hybride aangedreven Cayenne zijn opwachting maken én - als de geruchten kloppen - een volledig elektrische variant. De elektrische aandrijving wordt naar alle waarschijnlijk geleend van de Audi Q6 e-tron. [caption id="attachment_18676" align="alignnone" width="1040"] Credits: www.carmagazine.co.uk[/caption]

Kia GT moet Koreaanse merk sportiever maken

Kia heeft de laatste jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt van lelijk eendje naar een merk dat zich staande houdt tussen de gevestigde Europese en Aziatische merken. De ambitieuze Zuid-Koreanen willen nog een stap vooruit en proberen zich nu te voorzien van een sportief imago. Een vierdeurs sports saloon – gebaseerd op de GT Concept uit 2011 – moet een eerste boost geven, waarna meer sportieve modellen volgen. De GT – hij wordt volgend jaar al verwacht – zal onder meer voorzien zijn van een 3,3-liter V6 turbomotor met 385 pk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer