strictly cars with character

‘Groen licht voor Bugatti Galibier’

29 augustus 2016
In 2009 toonde Bugatti de Galibier – een zeer luxe vierzits sedan – op de autosalon van Frankfurt. De auto deed veel stof opwaaien, maar kwam er uiteindelijk nooit. Nu is de Galibier toch weer afgestoft. Het Britse Autocar is er vrij zeker van dat de Bugatti Galibier in productie gaat, het toonaangevende magazine baseert zich op een gesprek dat het had met Bugatti-topman Wolfgang Dürheimer. Dürheimer zegt daarin dat zijn merk vier strategische ideeën onderzoekt, waarvan de Gabilier er eentje is. Om daar later aan toe te voegen dat zijn hart klopt voor deze auto. De Galibier moet namelijk een uiting worden van een revolutionaire benadering. Ideeën die nog geen autobouwer heeft gedurfd te tonen in een productieauto.

Carrousel

Voor de komst van de Galibier spreekt ook het feit dat Dürheimer in 2011 al het sein gaf 3.000 exemplaren van de luxe vierzits sedan te laten bouwen. Toen Dürheimer twee jaar later naar Audi ging, blies zijn opvolger Wolfgang Schreiber dat plan af. Nu Dürheimer weer terug is bij Bugatti lijkt de Galibier sterk op ‘unfinished business’. En die moet worden afgemaakt.

Rolls-Royce Phantom

Met de Galibier heeft Bugatti de volgende generatie van de Rolls-Royce Phantom in het vizier. Het vlaggenschip zal niet zoals de Chiron een middenmotor krijgen, maar gewoon een krachtbron voorin. De Bugatti Galibier krijgt  – naar het lijkt - een aangepaste versie van het MSB-platform van Porsche als basis. Het is nog wel even wachten zijn komt. De Galibier verschijnt pas op het moment dat de productiecyclus van de Chiron is afgerond.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer