strictly cars with character

Porsche Panamera Executive richt zich meer op de achterbank

10 november 2016
Op de Los Angeles Auto Show later deze maand toont Porsche haar Panamera Executive met extra comfort voor de passagiers op de achterbank. De Porsche Panamera Executive heeft een verlengde wielbasis van 15 centimeter. En dat komt de ruimte achterin ten goede. Daarmee moet de Porsche Panamera nog meer een chauffeursauto worden dan het nu al regelmatig is. De Executive geeft de passagiers op de achterbank een extra behaaglijk gevoel via een standaarduitrusting die bestaat uit een groot panoramisch dak, verwarmde, meervoudig elektrisch instelbare comfortstoelen voor en achter, een oprolbaar zonnescherm achterin en adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping.

Comfort

De Panamera 4S en Panamera Turbo Executive gaan nog een stapje verder door achterasbesturing en soft-close deuren aan de uitrusting toe te voegen. De Panamera Turbo Executive heeft bovendien automatische airconditioning met 4 zones aan boord. Optioneel voor alle Panamera Executive modellen is een grote middenconsole achter waarin vouwtafels kunnen worden verwerkt. Eveneens optioneel is het Porsche Rear Seat Entertainment met uitneembare 10,1-inch displays.

Executive

In totaal bestaan er vier varianten in de Executive-lijn. De Panamera 4 Executive (E-Hybrid: € 123.800) met 330 pk geldt als de instapversie, terwijl de 550 pk sterke Panamera Turbo Executive (€ 207.700) als topmodel door het leven gaat.

Nieuwe krachtbron

Voor de achterwielaangedreven Panamera en de Panamera 4 met vierwielaandrijving heeft Porsche een nieuwe V6 turbomotor aan het motorengamma toegevoegd. De 330 pk sterke krachtbron is 20 pk sterker dan z’n voorganger. De nieuwe motor is eveneens beschikbaar voor de Panamera 4 Executive. Medio 2017 komt de Porsche Panamera Executive op de markt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer