strictly cars with character

Speciale editie Bentley Continental GT Convertible eert verleden

28 juni 2019

De Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner. Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Er worden namelijk 100 exemplaren van het eerbetoon aan de No. 1 Bentley Blower uit 1929 gebouwd. Ook verwerken de Britten - hoe decadent - 18-karaat goud in de emblemen.

Bentley viert dit jaar haar eeuwfeest en doet dat met de uitgave van speciale edities (eerder lanceerde het de Mulsanne W.O. Edition en de Continental GT Number 9 Edition). Nu is het de beurt aan de Bentley Continental GT Convertible die door Mulliner onder handen werd genomen. Mulliner maakte er een Number 1 Edition van als eerbetoon aan de legendarsche No. 1 Bentley Blower uit 1929. Er worden 100 exemplaren handgebouwd in Engeland.

Chique recycling

Als gelukkige nieuwe eigenaar kun je kiezen uit de carrosseriekleuren Dragon Red II of Beluga, waarbij het stoffen dak in een contrasterende kleur is uitgevoerd. In de grille is een grote nummer één geschilderd. Ook smolt Bentley een zuiger uit de originele Bentley Blower om tot wielspinners. Die zuiger was tijdens de restauratie verwijderd en bleek nu prima van pas te komen. Het speciale nummer één-embleem aan de zijkant van de speciale GT kreeg eveneens een speciale behandeling; het is namelijk 18 karaat goud afgewerkt. Grote 22-inch velgen maken het visuele spektakel af.

Gedraaid aluminium

In het interieur is onder meer houtfineer verwerkt en alcantara. Ook koos Bentley voor een Engine Spin-afwerking, zoals men dat in raceauto’s en vliegtuigen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw deed.

De Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner beschikt over een 6,0-liter twint turbo W12 motor.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer