strictly cars with character

Zelf sleutelen aan je E-Type: Jaguar Classic herintroduceert originele toolkit

5 november 2019

Of je nu een originele Jaguar E-Type hebt, of een E-Type Reborn, soms moet er aan gesleuteld worden. En dan is de originele toolkit best prijzig. Jaguar Classic herintroduceert nu de originele toolkit voor een fractie van de prijs.

Jaguar eert haar rijke verleden graag met de herintroductie van klassieke modellen. Zo bouwde het in recente jaren zes Lightweight E-types, negen XKSS-en en 25 stuks van de D?type. Ook kwam Jaguar Classic met tien exemplaren van de E-type Reborn; een door de fabrikant zelf gerestaureerde Jaguar E-type Series I (1961-1968).

Toolkit

In navolging op het nieuw leven inblazen van historischemodellen, komt Jaguar Classic met een heruitgave van de originele toolkit vande Jaguar E-type. Die toolkit werd geleverd met de Series 1 en 2 van de JaguarE-type en is al bijna een halve eeuw niet meer beschikbaar. De productie van detoolkit stopte toen de laatste Series 2 in 1971 van de band rolde.

732 pond

Wie graag aan zijn Jaguar E-type – of E-type Reborn -  sleutelt, was tot voor kort aangewezen tot eenoriginele toolkit die tot wel 5.000 pond kon kosten. De heruitgave van detoolkit is een stuk goedkoper. Voor 732 pond krijg je alle gereedschappengeleverd geleverd in een canvas rol.

De toolkit is te bestellen via de Jaguar Land Rover Classic online onderdelenstore – liefst 50.000 onderdelen groot – op www.parts.jaguarlandroverclassic.com.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer