strictly cars with character

Fiat Chrysler en PSA zetten handtekening: fusie een feit

18 december 2019

Met het zetten van de handtekening onder de fusie-overeenkomst, vormen Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group samen de vierde autobouwer van de wereld.

Voortaan varen merken als Citroën, Opel, Peugeot, Dodge, Jeep, Maserati, Fiat en Alfa Romeo onder dezelfde vlag. Hun moederconcerns – het Franse PSA enerzijds en het Italiaanse Fiat Chrysler (FCA) anderzijds – hebben immers hun handtekening gezet onder een fusie-overeenkomst. Door de fusie ontstaat het vierde autobedrijf ter wereld. De leiding van het nieuwe bedrijf komt in handen van Carlos Tavares en John Elkann, voorheen al topmannen bij respectievelijk PSA en FCA.

Ruimte voor groei

Door de fusie denkt het nieuw gevormde autobedrijf – een naam volgt binnen een paar maanden - sterker te staan op het gebied van schonere mobiliteit, autonoom rijden en connectiviteit,  aldus Tavares. Door samen te gaan willen PSA en FCA op jaarbasis 3,7 miljard euro te besparen. Alle merken onder de vlag van het nieuwe concern verkochten vorig jaar samen 8,7 miljoen auto’s. Marktanalisten denken echter dat 14 miljoen verkochte modellen op jaarbasis haalbaar is.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer