strictly cars with character

Jaguar Classic bouwt weer 3,8-liter motorblokken voor de XK

25 juni 2020

Wat doe je als je een klassieke Jaguar XK bezit en je motor begeeft het? Dan bestel je gewoon een gloednieuwe. Jaguar Classic biedt een versgeproduceerd blok aan vanaf dik 14.000 pond.

Een halve eeuw produceert Jaguar de 3,8-liter zescilinder al niet meer, maar daar komt verandering in. Jaguar Classic vindt het hoog tijd dat klassiekerverzamelaars een gloednieuw blok kunnen bestellen als de originele krachtbron is versleten. Voor 14.340 pond gaat de fabriek aan de slag en kun jij er weer een aantal decennia tegenaan. Dat Jaguar Classic geen half werk levert, blijkt uit het feit dat het motorblok een aantal jaar garantie meekrijgt en een certificaat van echtheid. Je kunt zelfs het originele serienummer erin laten stampen.

Jaguar Classic

Jaguar Classic liet de afgelopen jaren vaker van zich horen met bijzondere initiatieven. Sleutelaars aan een E-Type kunnen sinds vorig jaar een gereedschapsset bestellen die een kopie is van het origineel. En ook moderne infotainmentsystemen in een nostalgisch jasjes zijn inmiddels te koop.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer