strictly cars with character

CARROS Configurator: Ford Mustang GT

8 december 2021

Begin dit jaar schrapte Ford de viercilinder versies van de Mustang GT. Afgezien van een elektrisch aangedreven uitvoering is de Mustang er nu alleen nog met een volvette V8. Wij stelden onze droomversie samen.

1. FASTBACK GT M6 (103.819 EURO)
De configurator op de website van Ford stelt ons als eerste voor de keuze tussen de GT en de Mach-1. De laatste is elf pk sterker, maar we gaan voor de GT, want de strepen op de carrosserie van de Mach-1 vinden we iets te veel van het goede. Daarna moeten we kiezen tussen de tientraps automaat en de handgeschakelde zesbak. Het wordt de laatste, ook al is die optie door de hogere CO2 -uitstoot iets duurder. Maar ja, ‘stick shift’ geeft ons net wat meer controle over de grommende V8. En we kiezen de Fastback, want open Mustangs zijn er al genoeg.


2. VELOCITY EN EBONY (1.250 EURO)
Met een Mustang val je al genoeg op, dus houden we ons bij de kleurkeuze in: geen Twister Orange of Race Red, maar Velocity Blue, voor 1.250 euro. We vinken ook premium leer in Ebony Midnight Blue aan, met contrasterende stiksels in Grabber Blue.

3. CUSTOM BLACK PACK (2.100 EURO)
Het premium leer vergt geen meerprijs, want dat zit standaard in het Custom Black Pack dat we kiezen. Daar zit namelijk eveneens het 1.000 watt sterke B&O Play audiosysteem in, en mooiere wielen, parkeersensoren achter en verwarmbare en te ventileren voorstoelen.


4. MAGNERIDE (2.000 EURO)
Tot slot kruisen we Magneride aan voor het mooi ronde bedrag van 2.000 euro. Dit maakt het onderstel van de Mustang adaptief, omdat de schokdempers - gevuld met magnetische vloeistof - zich aanpassen aan de rijomstandigheden. Het verschaft meer comfort als je wat rustiger rijdt op de openbare weg en verbetert het weggedrag bij een sportievere rijstijl.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer