strictly cars with character

DS7: twee gedachten

11 november 2022

De DS 7 Crossback is vernieuwd en heet voortaan DS 7. Volgens zijn makers is het niet meer nodig te benadrukken dat de auto een mix is van carrosserievormen, al was het maar omdat zo’n beetje alle concurrenten dat ook niet meer doen. De eerste rij-impressie maakt duidelijk dat de ‘zeuven’ hinkt op twee gedachten.   

Op de kofferklep van de nieuwe DS7 staat, ook nog eens in tamelijk kloeke letters, ‘DS Automobiles’. Huh? Ford zet achterop zijn voertuigen toch ook niet ‘Ford Motor Company’? Of BMW ‘Bayerische Motoren Werke’? Waarom zou DS zich zó moeten afficheren?  Zou het misschien komen omdat nog altijd een groot aantal mensen er geen idee van heeft dat DS een zelfstandig automerk is? Een heuse identiteitscrisis of simpelweg onbekendheid? Hoe dan ook - probeer het maar eens uit - wie over DS begint met mensen die niet regelmatig een autoblad of autorubriek in de krant lezen krijgt overwegend reacties richting de Citroën DS, de in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zo populaire koningin van de weg, ook wel kortweg ‘snoek’ in de volksmond.

Crossback

Terwijl DS (de aanduiding staat volgens het merk voor Different Spirit of Distinctive Series) toch alweer een jaar of zeven aan de weg timmert. Voortgekomen uit Citroën – dat zich met de lancering van DS als merk een kans op meer exclusiveness door de neus geboord zag – ontwikkelde DS aanvankelijk luxere en sportievere versies van Citroën-modellen, waarna in 2017 de eerste eigen auto het licht zag. Dat was de DS 7 Crossback, een zeker in thuisland Frankrijk succesvolle SUV die vorig jaar als topmodel werd afgelost door de nóg grotere DS 9, een heuse limousine. Vandaar dat de DS 7 nu aan een eerste wijziging toe is, mede omdat het in autoland zo’n beetje SUV’s régent.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer