Lancia Ypsilon op aardgas

11 januari 2013 23:28
In navolging van moedermerk Fiat heeft nu ook Lancia een model op aardgas. Het is de chique kleine Ypsilon, die heel passend CNG Ecochic wordt genoemd.
Die Ypsilon CNG Ecochic heeft een 80 pk leverende 900 cm3 TwinAir turbomotor, waarmee je op aardgas en het steeds beter verkrijgbare groengas kunt rijden. En natuurlijk ook op benzine. Een volle tank gas kost 12 euro en de brandstofkosten bij het rijden op aardgas of groengas zijn volgens Lancia slechts de helft vergeleken met benzine.

BPM- en MRB-vrij
Maar daarmee is nog niet alle voordeel genoemd, want vanwege de lage CO2-uitstoot (86 g/km) is de Ypsilon nog tot 2014 BPM-vrij en MRB-vrij en geldt er bij zakelijk gebruik slechts 14 procent fiscale bijtelling. Sommige provincies en regio’s geven bovendien subsidie en ook de overheid geeft op zakelijk gereden auto’s op groengas nog extra subsidie. De prijs van de Lancia Ypsilon CNG Ecochic bedraagt vanaf 14.650 euro. Dan heb je de basisversie die Silver heet en onder meer beschikt over Electronic Stability Control, Hill Holder, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, 50/50 deelbare achterbank, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, radio en stoffen interieur.
Aardgas en groengas zijn nu nog niet overal makkelijk te krijgen, want er zijn in heel het land 105 tankstations die groengas of aardgas aanbieden. Met behulp van speciale apps zijn ze met smartphones snel te vinden. Eind 2015 zijn er naar verwachting tussen de 200 en 250 tankstations voor aard- of groengas.
Share |
Beoordeling: 2 (5 beoordelingen)

Reacties op 'Lancia Ypsilon op aardgas'

Uitkomst van de som Geef een nieuwe code

Er zijn nog geen reacties geplaatst