Nu officieel: Mercedes-Benz E63 AMG

10 januari 2013 09:58
De eerste feiten en cijfers over de vernieuwde Mercedes-Benz E63 AMG zijn inmiddels bekend. Meer vermogen, een S-versie en 4Matic vierwielaandrijving zijn de voornaamste kenmerken van de nieuweling.
Het kloppend hart is nog altijd de geprezen 5,5-liter V8-biturbo. De ingenieurs van AMG hebben echter de inspuit- en turbodruk verhoogd zodat het vermogen nu stijgt naar 557 pk en 720 Nm aan koppel. Goed voor een honderdsprint in 4,2 tellen en een begrensde top van 250 km/h. Wie voor de Limousine opteert voor 4Matic (standaard op de Estate) kan zichzelf in 3,7 seconden naar de 100 km/h laten katapulteren. In de Estate duurt deze exercitie 3,8 seconden.
Helemaal nieuw is de E63 AMG S. Van de V8-biturbo wordt dan werkelijk het uiterste gevraagd. De krachtbron legt dan liefst 585 pk en 800 Nm koppel aan de dag. Het AMG Ride Control sportonderstel met elektronisch aangestuurde demping en een sper achter zijn standaard op de S-uitvoering. Evenals 4Matic.
De achterwielaangedreven E63 AMG Limousine wordt in mei op de markt verwacht. In het derde kwartaal van dit jaar volgen de uitvoeringen met 4MATIC permanente vierwielaandrijving. De exacte specificaties en de prijzen zijn nog niet bekend.

www.mercedes-benz.nl

Share |
Beoordeling: 1,6 (5 beoordelingen)

Reacties op 'Nu officieel: Mercedes-Benz E63 AMG '

Uitkomst van de som Geef een nieuwe code

Er zijn nog geen reacties geplaatst