Nu officieel: vernieuwde Mercedes E-klasse

13 december 2012 10:44
Mercedes-Benz heeft zojuist alle informatie over de vernieuwde E-klasse bekendgemaakt. De auto komt te koop in twee ‘gezichten’ en beschikt over een hele reeks nieuwe en verbeterde comfort- en veiligheidsvoorzieningen. Tevens debuteert een nieuwe viercilinder benzinemotor.
De basis- en Elegance-uitvoering hebben de klassieke grille met ster op de motorkap, terwijl de Avantgarde-lijn beschikt over een meer sportieve grille met centraal geplaatst merklogo. De lichtunits zijn voor beide ‘gezichten’ gelijk, waarbij de lichtfuncties voortaan aan weerszijden zijn ondergebracht in één unit. Dagrij- en dimlicht wordt verzorgd door led-technologie. Optioneel is volledige LED-verlichting. Verder noteren we nieuwe bumpers en andere achterlichtunits.


De vernieuwde E-klasse komt te koop met keuze uit vier onderstelafstemmingen, uiteraard afhankelijk van de gekozen versie. Voor de basis- en Elegance-uitvoering is het Direct Control onderstel met selectieve demping afgestemd op comfort. De Avantgarde is sportiever van snit, te danken aan een met 15 millimeter verlaagd onderstel. Daarnaast is er nog een verlaagd sportonderstel beschikbaar en is Airmatic luchtvering standaard voor de V8-versies.
In de vernieuwde E-klasse debuteren 11 nieuwe of verbeterde assistentiesystemen Een stereocamera in de voorruit werkt samen met diverse (radar)sensoren en kan wegmarkeringen en verkeersborden herkennen, alsmede bewegende objecten (ook kruisend verkeer).


Helemaal nieuw is de direct ingespoten 2,0 liter viercilinder BlueDirect turbobenzinemotor. Deze motor komt in twee versies beschikbaar. In de E 200 levert-ie 184 pk en 300 Nm en in de E 250 schopt-ie het tot 211 pk en 350 Nm koppel. Het verbruik bedraagt in beide gevallen 5,8 l/100 km, wat neerkomt op 135 g/km CO2. Ander motorennieuws is er in de vorm van de E 400. Deze V6-biturbo is nieuw in het programma, levert 333 pk en 480 Nm koppel. Het dieselprogramma is vrijwel ongewijzigd en start met een E 200 CDI. Vermeldenswaardig is de E 300 BlueTec Hybrid, die met een verbruik van 4,1 l/100 km (107 g/km CO2) met 20 procent bijtelling is te rijden. De vernieuwde E-klasse arriveert in april bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.


www.mercedes-benz.nl
Share |
Beoordeling: (4 beoordelingen)

Reacties op 'Nu officieel: vernieuwde Mercedes E-klasse'

Uitkomst van de som Geef een nieuwe code

Er zijn nog geen reacties geplaatst