3 sterren voor Dacia Lodgy

28 november 2012 11:42
Dacia krijgt er flink van langs bij de beoordeling van de jongste Euro NCAP botsproeven. Als enige van 15 geteste auto’s scoort de Dacia Lodgy slechts drie sterren.
De kritiek van Euro NCAP is dan ook niet mals en het merk wordt verweten op veiligheid te bezuinigen. Tijdens de frontale crash vervormt de voorste raamstijl, buigt het dak door bij de B-stijl en bodemplaat en de middentunnel beschadigen veel meer dan Euro NCAP wenselijk acht. De Dacia Lodgy zit daarmee dik onder het gemiddelde in zijn klasse. Eerder bleken Chinese auto’s die slecht uit de crashtest van Euro NCAP kwamen in Europa onverkoopbaar te worden.
Goed nieuws is er gelukkig ook van Euro NCAP, want de andere 14 geteste auto’s behaalden allemaal vijf sterren in de beoordeling. Het gaat dan om de Fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes A-klasse, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Seat Leon, Skoda Rapid, Seat Toledo, Subaru Forester, Range Rover, Volvo V60 Plug-In Hybrid en de Volkswagen Golf.
Uitschieters waren in de beoordelingen voor de kinderveiligheid van de Seat Leon (92%), de voetgangerveiligheid van de Subaru Forester (73%) en de werking van assistentiesystemen in de Volvo V60 Plug-in Hybrid (100%). Een volledig overzicht van de jongste resultaten is hier te vinden.

Share |
Beoordeling: ,8 (8 beoordelingen)

Reacties op '3 sterren voor Dacia Lodgy'

Uitkomst van de som Geef een nieuwe code
Paul7 zegt:

5 of 3 sterren? Als je met een snelheid van 120km achterop een vrachtwagen botst zal het hoogte van de sterren weinig verschil maken, dus waar hebben we het over!

Geplaatst op: 30-11-2012 12:14
Dit bericht is niet OK!